Uw tuin naar een hoger niveau brengen? Bel naar 0342-420157 Mail naar info@peterbouwtuinen.n

Tuinarchitect stadstuin

Uw persoonlijkheid

In onze overtuiging als tuinarchitect en ontwikkelaar is een tuin zo persoonlijk als een vingerafdruk. Uw tuin hoort onlosmakelijk verbonden te zijn met uw stijl, uw smaak en uw hele wezen. 

Verbinding creëren

Door de juist verbindingen te leggen, willen wij een beleving creëren, waarin u ‘het goede buitenleven’ optimaal kunt ervaren.

Uw tuin telt

Het eindresultaat is een bron van inspiratie, rust en ontspanning. Ervaar ook de vrijheid van het goede buitenleven!

Een tuinarchitect voor uw stadstuin is een waardevolle investering als u optimaal van uw eigen stukje grond wilt genieten. Onder stadstuin wordt een omsloten en door erfafscheidingen begrensd perceel verstaan. Over het algemeen zijn stadstuinen beperkt in omvang en daardoor een uitdaging om efficiënt in te richten. Deze uitdaging gaat de tuinarchitect van Peter Bouw Tuinen graag voor u aan. Na een kennismakingsgesprek bij u thuis worden uw wensen en eisen in kaart gebracht. De praktische uitvoerbaarheid daarvan wordt met u besproken, waarna er een plan wordt opgesteld.

De uitdagingen voor een tuinarchitect bij het inrichten van een stadstuin

Stadstuinen zijn meestal niet zo groot en hebben diverse uitdagingen waar een tuinarchitect bij het inrichten mee te maken krijgt. Zo bieden stadstuinen in stadscentra vaak weinig privacy. Tegelijk is er behoefte aan een ruimtelijk gevoel. Het is aan de architect om een balans te vinden tussen beschutting en openheid. Vaak kan dit probleem worden opgelost door het strategisch plaatsen van halfhoge muurtjes of plantenbakken, die de tuin diepte geven. Leibomen zijn een goede manier om ongewenste blikken buiten te houden en intimiteit te creëren.

Blad houdende planten

Stadsmensen hebben behoefte aan een stukje natuur bij hun huis. Door het gebruik van blad houdende planten en het creëren van sfeervolle zitjes, wordt zelfs een kleine stadstuin een aangename plek om het hele jaar door in te vertoeven. Met een heater op het terras kan dan ook in de winter genoten worden van groen in de tuin. De tuinarchitect van Peter Bouw Tuinen komt graag bij u langs om uw situatie te inventariseren en advies uit te brengen. Bel voor een afspraak met 0342-420157.

Bekijk ook eens

tuinontwerp | tuinontwerp amsterdam | tuinrenovatie

Peter Bouw Tuinen
Den Akker 13
3862RB Nijkerk