Ontdek onderhoud bij Peter Bouw Tuinen

Onderhoud

Ontzorgen

Wij kunnen u geheel ontzorgen. Wekelijks of om de week onderhouden wij uw tuin om deze het gehele jaar door in topconditie te houden.

Onderhouden

U werkt zelf graag in de tuin, maar  u heeft niet altijd voldoende tijd. Wij kunnen u helpen met bijvoorbeeld grootschalig snoeien of een klus die vakmanschap vereist.

Onderhoud door hovenier amersfoort

Adviseren

Als u het liefst zelf het groene werk wil doen, maar kennis of machines te kort komt. Dan kunnen wij ondersteunen en adviseren.

Advies tuinonderhoud

Aanvullend tuinonderhoud

Er zijn vele factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van uw groen (planten en gazon.)
Ook hier hebben wij specialistische kennis.

Drainage

Drainage

Heeft u een hoge grondwaterstand en daardoor een natte tuin, dan kunnen planten hierdoor achterblijven. Door op een juiste manier drainage in uw tuin aan te brengen kunnen wij veelal de waterhuishouding in de bodem reguleren waardoor de bodum comfortabel zal aanvoelen.

Beregening

Beregening

Planten en gazon komen in ons klimaat niet veel vocht te kort, echter kan het ook een langere periode droog blijven en u wilt ontzorgt worden van water geven, wij kunnen na inventarisatie, een beregening plan maken en realiseren, van handbediend tot vol automatisch met regensensor.

Bodemverbetering

Bodemverbetering

De bodem is de basis voor al het groen, deze moet in orde zijn, bij een verstoring een te  harde klaag, kan water niet weg en ontstaan er zuurstof problemen, dit leidt tot stagnatie van de groei, taksterfte of overleiden van bomen en planten. Door goede inventarisatie van de oorzaak, zijn deze problemen meestal op te lossen, waarna het groen hersteld.

Bemestingadvies

Bemestingadvies

Om de groei in planten en gazon te stimuleren en een goede keur op uw gazon te houden en glanzende bladeren is het raadzaam om maatwerk bemesting toe te passen. Na het nemen van grond monsters kunne wij u exact aangeven met welke mest stoffen u het beste kunt werken.

Beplantingsplan

Beplantingsplan

Beplanting is als een bloemstuk, stel je juiste keuren, vormen en hoogste samen en er ontstaat harmonie.
Echter bloeitijd, grondsoort en standplaats zijn mede verantwoordelijk of planten gaan floreren.
En dan hebben we het nog niet over wintergroen of winterklaar. Stijlvol of natuurlijk.
Bent u op zoek naar een goede invulling van groen, wij kunnen u helpen een goede keuze samen te stellen.

Ziekten en Plagen

Ziekten en Plagen

Zo aantrekkelijk als wij planten vinden zo vinden insecten dit in sommige gevallen ook, dit geld ook voor schimmels en infecties, door tijdig te signaleren dat uw groen een afwijking heeft of fraat, kunnen wij na inventarisatie de meeste beschreven punten oplossen.