Uw tuin naar een hoger niveau brengen? Bel naar 0342-420157 Mail naar info@peterbouwtuinen.n

Natuurlijke tuin

Uw persoonlijkheid

In onze overtuiging als tuinarchitect en ontwikkelaar is een tuin zo persoonlijk als een vingerafdruk. Uw tuin hoort onlosmakelijk verbonden te zijn met uw stijl, uw smaak en uw hele wezen. 

Verbinding creëren

Door de juist verbindingen te leggen, willen wij een beleving creëren, waarin u ‘het goede buitenleven’ optimaal kunt ervaren.

Uw tuin telt

Het eindresultaat is een bron van inspiratie, rust en ontspanning. Ervaar ook de vrijheid van het goede buitenleven!

Het belangrijkste kenmerk van een natuurlijke tuin, is dat deze er niet aangelegd uitziet. Dat wil zeggen dat er geen borders zijn, die bloemen en plantenpracht tot een afgebakend stukje beperken. Als er afscheidingen in de tuin zijn, dan zijn deze gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Dus geen kunststof schutting, maar een gevlochten rietmat, bamboe, een dichte haag of klimplant. Wat paden en terrassen betreft ziet ruwe natuursteen, grind of boomschors er het meest natuurlijk uit.

Vogels en insecten in een natuurlijke tuin

Peter Bouw Tuinen kan ervoor zorgen dat uw tuin eruitziet alsof er geen mensenhanden aan te pas zijn gekomen. Dat effect wordt niet alleen bereikt door zoveel mogelijk inheemse planten te gebruiken en natuurlijke elementen toe te voegen als waterpartijen en losse stenen, maar ook door de aanwezigheid van vogels, vlinders, insecten en andere dieren. Dit brengt niet alleen leven in de brouwerij, maar zorgt er tevens voor dat de tuin steeds natuurlijker wordt, onder andere door bestuiving en een actief bodemleven.

Variatie in begroeiing

Juist bij natuurlijke tuinen is variatie heel belangrijk. Daarbij moet u denken aan afwisseling in hoogte, bladvorm en kleur van bomen en planten. Daarnaast bereikt u het mooiste resultaat als er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van inheemse plantensoorten. Een ander aspect is ervoor te zorgen dat er blad houdende struiken en bomen onderdeel uitmaken van het geheel. Hierdoor heeft u ook in de wintermaanden een groene tuin, waar nog veel van te genieten valt. Voor advies over aanleg en onderhoud van natuurlijke tuinen kunt u terecht bij Peter Bouw Tuinen op 0342-420157.

Bekijk ook eens

tuinaanleg amsterdam | tuinarchitect amersfoort | tuinarchitect amsterdam

Peter Bouw Tuinen
Den Akker 13
3862RB Nijkerk