Uw tuin naar een hoger niveau brengen? Bel naar 0342-420157 Mail naar info@peterbouwtuinen.n

Klassieke tuin

Uw persoonlijkheid

In onze overtuiging als tuinarchitect en ontwikkelaar is een tuin zo persoonlijk als een vingerafdruk. Uw tuin hoort onlosmakelijk verbonden te zijn met uw stijl, uw smaak en uw hele wezen. 

Verbinding creëren

Door de juist verbindingen te leggen, willen wij een beleving creëren, waarin u ‘het goede buitenleven’ optimaal kunt ervaren.

Uw tuin telt

Het eindresultaat is een bron van inspiratie, rust en ontspanning. Ervaar ook de vrijheid van het goede buitenleven!

De klassieke tuin vindt zijn oorsprong rond de Romeinse villa’s uit de oudheid. Symmetrie is een van de belangrijkste kenmerken. De basis voor een klassieke tuin is een centraal punt, waar alle zichtlijnen samenkomen. Dit kan een pad zijn of een object of zelfs een vergezicht.  Kernwoorden voor dit soort tuinen zijn evenwicht, herhaling en orde. Decoratie speelt ook een onmiskenbare rol. Standbeelden en ornamenten zoals zuilen en vazen mogen niet ontbreken. Het waterelement is terug te vinden in een vijver of een fontein.

Begroeiing in een klassieke tuin

Ook de begroeiing in een klassieke tuin is zeer kenmerkend. U ziet er hagen in verschillende hoogtes, zoals liguster, buxus en taxus. Bloemen zijn weelderig en hebben een romantische uitstraling, zoals bij rozen en bolhortensia’s. Wat bomen betreft zijn het vooral oude beuken die de klassieke tuin karakter geven en ook een gazon mag absoluut niet bij deze stijl ontbreken. Paden en terrassen worden zoveel mogelijk natuurlijk gehouden met grind en natuursteen als veel gebruikte materialen.

Wij onderhouden uw tuin graag!

De klassieke tuin is prachtig, maar onderhoudsintensief. De hagen en struiken moeten regelmatig gesnoeid worden en het fragiele evenwicht in de tuin vereist veel verzorging. Het is dan ook bij uitstek een stijl voor echte tuinliefhebbers, die het knippen van rozen en harken van grind als een ontspannende bezigheid zien. Uiteraard kan Peter Bouw Tuinen u ook het werk uit handen nemen en (een deel van) het onderhoud voor u uitvoeren. Bij de aanleg van een klassieke tuin informeren wij u uitgebreid over de mogelijkheden. Bel ons gerust voor een afspraak via 0342-420157.

Bekijk ook eens

landelijke tuin | moderne stadstuin | mooie tuinen

Peter Bouw Tuinen
Den Akker 13
3862RB Nijkerk