Uw tuin naar een hoger niveau brengen? Bel naar 0342-420157 Mail naar info@peterbouwtuinen.n

Design tuin

Uw persoonlijkheid

In onze overtuiging als tuinarchitect en ontwikkelaar is een tuin zo persoonlijk als een vingerafdruk. Uw tuin hoort onlosmakelijk verbonden te zijn met uw stijl, uw smaak en uw hele wezen. 

Verbinding creëren

Door de juist verbindingen te leggen, willen wij een beleving creëren, waarin u ‘het goede buitenleven’ optimaal kunt ervaren.

Uw tuin telt

Het eindresultaat is een bron van inspiratie, rust en ontspanning. Ervaar ook de vrijheid van het goede buitenleven!

Een van de belangrijkste stijlkenmerken van een design tuin is de strakke vormgeving. Rechte lijnen, antracietkleurige tegels in groot formaat en een minimalistische inrichting zorgen voor rust en eenvoud met een luxe uitstraling. Een tuin in deze stijl hoeft niet per definitie groot te zijn. Wanneer de oppervlakte beperkt is, kan een tuindesign met strakke lijnen en een simpel kleurenspel juist diepte en sfeer geven aan een kleine tuin. Bij Peter Bouw Tuinen kunt u terecht voor een tuindesign, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Beplanting in een design tuin

Om de rust te bewaren wordt bij het aanleggen van een design tuin vaak gebruik gemaakt van een beperkte hoeveelheid planten en bomen. Deze worden meestal in blokvorm geplaatst, waarbij enige symmetrie of herhaling voorkomt. Bij de beplanting van een minimalistische tuin kunt u denken aan buxus, siergrassen, bamboe en in vorm gesnoeide bomen, zoals leilinde en dakplataan. Er is in verhouding net zoveel aandacht voor groen als bestrating. Donkere natuursteen en grind vormen daarvoor de basis.

De tuin als buitenkamer

De tuin wordt steeds meer gezien als verlengstuk van de woning. Het is daardoor een buitenkamer geworden, waar men het liefst het hele jaar gebruik van maakt. Peter Bouw Tuinen adviseert en realiseert tuinprojecten waarbij een optimale beleving van de natuur om u heen het doel is. Dit wordt mogelijk door een intensieve samenwerking, waarbij uw persoonlijke stijl en smaak leidend zijn. Onze expertise en ervaring zijn daarbij van toegevoegde waarde. Zo creëren wij samen een tuindesign, waarvan u tientallen jaren zorgeloos kunt genieten. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een tuindesign door te bellen met 0342-420157.

Bekijk ook eens

exclusieve tuinen | klassieke tuin | landelijke tuin

Peter Bouw Tuinen
Den Akker 13
3862RB Nijkerk